Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@00:59:04 GMT

رنگ فرح به یاد خواننده نامدار شیرازی

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۳۸۶۵

رنگ فرح به یاد خواننده نامدار شیرازی

«در به سماع آمده است از خبرآمدنت، خانه غزل‌خوان شده از زمزمه در زدنت...» شعری زیبا به سروده حسین منزوی که سال‌ها قبل مهدی آذرسینا این تصنیف معروف را با صدای رضوی سروستانی در دستگاه سه گاه ساخت و از آثار مشهور این خواننده است و بی‌تردید این کار نام رضوی سروستانی را بیش از پیش بر سر زبان‌ها انداخت.

از دیگر کارهای زیبا و شنیدنی این خواننده آلبوم «رنگ فَرح» است که در سبک موسیقی سنتی بوده و دارای 10 قطعه «آواز بیات اصفهان»، «صوفی‌نامه»، «تکنوازی سه تار»، «رنگ فرح، دستگاه همایون»، «تکنوازی تمبک»، «تکنوازی کمانچه، مخالف سه گاه»، «آواز، مثنوی مخالف سه گاه»، «تکنوازی نی، دستگاه سه گاه»، «آواز، دستگاه سه گاه» و «گروه‌نوازی، مخالف سه گاه» است، اثری با حضور استادان و نوازندگانی چون جلال ذوالفنون، مرتضی اعیان، داریوش طلایی، داوود گنجه‌ای، محمدعلی حدادیان، مارتا مانی‌زاده و جمشید شمیرانی و با اشعاری از حافظ شیرازی، سعدی و عطار نیشابوری که سال 1382 از سوی مؤسسه فرهنگی هنری ماهور منتشر شد و به علاقه‌مندان این سبک از موسیقی و صدای خوش الحان این خواننده شیرازی پیشنهاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید نورالدین رضوی سروستانی آوازه‌خوان و ردیف‌دان، 21 فروردین ماه به سال 1314 در سروستان فارس متولد شد و از 20 سالگی نزد مشیرمعظم افشار در شیراز آموزش موسیقی را آغاز کرد و این علاقه‌مندی موجب شد برای ادامه این مسیر راهی تهران شود (1336) و از محضر استادان بزرگی همچون مرتضی محجوبی، احمد‌‌‌ عباد‌‌‌ی، رضا فروتن، سلیمان امیرقاسمی، علی اکبر شهنازی، اصغر بهاری و نورعلی خان برومند‌‌‌ بهره‎ ببرد‌‌‌ و برای نخستین بار در سال 1337 صدای او از رادیو شیراز پخش گردید. رضوی سروستانی طی سال‌های فعالیت هنری‌اش با هدف گسترش و شناساندن موسیقی اصیل ایرانی با گروه‌های موسیقی چون شید‌‌‌ا، سماعی، د‌‌‌رویش و مولوی همکاری داشته که ماحصل آن برگزاری کنسرت‌های متعد‌‌‌د‌‌‌ با اساتید‌‌‌ صاحبنامی همچون فرامرز پایور، حسین علیزاد‌‌‌ه و پرویز مشکاتیان است و تولید آثار فاخر موسیقی ایرانی همچون «عارف و شید‌‌‌ا» و تصنیف «بیا تازه نگار من» و «سلسله موی د‌‌‌وست». جالب است بدانید رضوی سروستانی سال 1355 از پادشاه بلژیک مد‌‌‌رک د‌‌‌کترای افتخاری موسیقی دریافت کرد. این خواننده تا اوایل د‌‌‌هه هفتاد‌‌‌ د‌‌‌ر شیراز به تربیت شاگرد‌‌‌ان پرد‌‌‌اخت و بعد‌‌‌ از آن به تهران رفت و ضمن تد‌‌‌ریس آواز، د‌‌‌ر برخی از مجامع هنری از جمله مرکز موسیقی وزارت ارشاد‌‌‌ به‌عنوان مشاور و کارشناس امور آواز و د‌‌‌اور چند‌‌‌ جشنواره به ارائه خد‌‌‌مت هنری پرد‌‌‌اخت. صد‌‌‌یق تعریف و علیرضا قربانی، حسین علیشاپور و پوریا اخواص از جمله شناخته شد‌‌‌ه‌ترین شاگرد‌‌‌ان او به شمار می‌روند‌‌‌. این هنرمند 8 ارد‌‌‌یبهشت سال 1379 چشم از جهان فروبست و د‌‌‌ر مراسم بزرگد‌‌‌اشت او که د‌‌‌ر تالار وحد‌‌‌ت برگزار شد‌، استاد‌‌‌ محمد‌‌‌رضا شجریان د‌‌‌رباره‌اش سخن گفت و برایش آواز خواند‌‌‌.
رنگ فرح
رضوی سروستانی
ناشر ماهور
سال 1382

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رضوی سروستانی سه گاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۳۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است

سیدمحمد هاشمی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام جشنواره‌های فرهنگی هنری رضوی را سبب توسعه و تعمیق آن در نقاط مختلف دانست و تصریح کرد: امسال برای نخستین‌بار جشنواره ملی روستایی و عشایری، در روستای کردر رضوی میناب هرمزگان آغاز به کار کرد و بخش دیگر از این جشنواره در روستای سرکره دشتستان استان بوشهر اجرا شد.

وی اضافه کرد: براساس برنامه ریزی در سال بعد جشنواره ملی روستایی ـ عشایری در ۸ روستا برگزار می‌شود که این شعاع ایمانی و حبی به امام رضا (ع) در همه مراکز مختلف روستایی کشور خود را نشان دهد.

هاشمی با اشاره به برگزاری بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) خاطرنشان کرد: این جشنواره مبارک و نورانی بیست و یکمین دوره خودش را طی می‌کند در حوزه‌های مختلف برگزار می‌شود و اختتامیه این جشنواره در میلاد امام رضا (ع) در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امسال این جشنواره نه تنها به‌صورت معمول خودش برگزار شد بلکه هم از جهت مردمی بودن و توسعه کار و هم از جهت عمق فنی و کارشناسی الحمدلله بسیار رشد کرده بود.

هاشمی با اشاره به ایجاد جوانه‌های دیگر این جشنواره خاطرنشان کرد: جشنواره فرهنگی هنری رضوی جوانه‌های دیگر زده که جشنواره فیلم دینی رضوان از آن جمله است و اختتامیه این جشنواره آبان ماه امسال برگزار می‌شود.

وی با تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در بنیاد بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام که امسال بیست و یکمین آن برگزار شده است گفت: از خدمات مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر و دیگر دست‌اندرکاران اختتامیه ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی استان بوشهر قدردانی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت مسئولان و جامعه هنری خراسان شمالی در پی درگذشت هنرمند موسیقی مقامی استان
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • خواننده اصلی یکی از عاشقانه‌ترین ترانه‌های ایران پیدا شد + فیلم
  • «مهر» در «فرانچایز ایران»
  • تجلیل از مقام معلم در اجرای دوقلوی آواز ایران در اصفهان
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • رامین حسین پور بهترین آهنگساز فستیوال لس‌آنجلس شد
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • بازخوانی بی‌نظیر آواز شجریان توسط خواننده پایتخت + ویدئو
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب