Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@00:36:48 GMT

اندوه ملی نیازمند سمفونی است نه تکنوازی

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۰۲۴۰۰

اندوه ملی نیازمند سمفونی است نه تکنوازی

زخم «سانچی» به درد «پلاسکو» دچار نشود. راهکاری که کارشناسان تازه‌ترین «اندوه ملی» ارائه می‌دهند. آنطور که «دکتر حسن عشایری» روانشناس اجتماعی به روزنامه ایران می‌گوید: «زمان حلال مشکلات نیست و زخم‌ها را مرهم نمی‌نهد. این غم نمی‌گذرد.» زهرا کشوری

ایران آنلاین / کاربران فضای مجازی هم زخم‌های جمعی در یک سال گذشته را یادآوری می‌کنند:«با پلاسکو فروریختیم و با سانچی سوختیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» و می‌پرسند آیا «پلاسکو» آباد شد؟ آیا «سرپل ذهاب» پس از زلزله قد راست کرد؟ تا این سؤال پیش بیاید که با «اندوه‌های ملی» چه برخوردی باید کرد؟ عشایری می‌گوید: «مرگ و حوادث مرگبار در همه دنیا به سراغ جوامع بشری می‌آید، سونامی، آتش سوزی و زلزله.» او تأکید می‌کند: «انسان دشواری وظیفه است، اما باید برخورد با حوادث را یاد گرفت. در ژاپن شدیدترین زلزله‌ها می‌آید، اما حادثه تلخی به دنبال آن نوشته نمی‌شود.» او بر نقش انسان‌ها در جلوگیری از خسارت ناشی از حوادث طبیعی تأکید می‌کند و می‌گوید: «در حوادث اینچنینی نیاز به یک همبستگی جمعی در یک جامعه سالم داریم.»

به گفته عشایری جامعه سالم با جامعه‌ای که دارای شکاف طبقاتی است و قشری در آن در «آستانه فقر» قرار دارند، متفاوت است. این متخصص تأکید می‌کند باید از حوادث و از تاریخ تجربه گرفت. او حوادثی چون پلاسکو، کرمانشاه و سانچی را باعث جریحه دار شدن عواطف افکارعمومی می‌داند و اعتقاد دارد که بسیاری از واکنش‌های اجتماع به حوادث تلخ، ذهنی، زودگذر و لفظی است.
کاربری می‌نویسد:« پارسال چنین روزهایی منتظر خبری از آتش‌نشانهای پلاسکو بودیم و امسال ملوانان نفتکش سانچی، سرانجام پلاسکو فروریخت و نفتکش غرق شد؛ حس خفگی بعد از خاموشی آخرین بارقه‌های امید رهایمان نمی‌کند.»
«عشایری» اندوه را بزک شده شادی می‌داند و تأکید می‌کند: «باید فرآیندها بررسی شود. باید از حوادث یاد گرفت.» عشایری اعتقاد دارد که واکنش پر ایراد جامعه ایرانی به حوادث به فرهنگ و اجتماع برمی گردد:«ما روزمرگی می‌کنیم و بعد می‌گوییم این نیز بگذرد. اما باید قبول کنیم که این نیز نمی‌گذرد.»
این جامعه شناس اجتماعی، اعتقاد دارد که باید از احساسات گذر کرد و همه چیز را علمی بررسی کرد: «علم نور است و در حقیقت ظلمات را باز می‌کند.»

او معتقد است که باید علم را بومی کرد و از خود پرسید چرا چنین اتفاقی می‌افتد؟ عشایری کلید حل اندوه‌های جمعی را در مغز فرهنگی و اجتماعی جامعه می‌داند و تأکید می‌کند باید روحیه مسئولیت پذیری، وجدان اجتماعی و مغز فرهنگی را افزایش داد. یک روزنامه‌نگار هم در توئیتر می‌نویسد: «درباره نفتکش سانچی تا آخرین لحظه امید داشتیم که در موتورخانه و زنده‌اند، در پلاسکو هم همین امید را داشتیم. مردمی هستیم که درباره همه چیز خودمان را تا آخرین لحظه دلداری می‌دهیم. این امید سودی هم دارد وقتی قرار است تا استخوان هایمان بسوزیم؟» عشایری در توصیف جامعه ایرانی از فرهنگ «تک نوازی» سخن به میان می‌آورد و یادآوری می‌کند: «ما فرهنگ «سمفونی» نداریم.» به اعتقاد او به دلیل فرهنگ تک نوازی است که جامعه حل مشکل را از سمت اسطوره ها می بیند: «همراهی ما در اتفاقات کلامی و زودگذر است.»

او در زمان زلزله بم 19 بار به این شهر ویران سفر کرد: «باید به جای حرف، عمل کرد.» عشایری روی همبستگی و باهم بودن تأکید می‌کند و می‌گوید: «انسان زاینده وظیفه است باید از شعار دادن دوری کرد.» عشایری تأکید می‌کند رسانه‌ها نباید از کنار حادثه تلخ سانچی بگذرند. به گفته او روزنامه نگاران و خبرنگاران باید پاسخ این سؤال را به گوش عموم برسانند که وضعیت دیگر کشتی‌ها چطور است؟ آیا بازهم شاهد چنین اتفاقی خواهیم بود؟ آیا این حادثه با تکنولوژی روز قابل پیشگیری نبود؟

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۰۲۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هرس و تکریب نخلستان‌های استان بوشهر با ۹ میلیارد ریال

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ کبری توکلی با اشاره به وضعیت نخلستان‌های استان بوشهر افزود: اکنون ۸ هزار هکتار از نخلستان‌های استان بوشهر درجه ۲ در شهرستان‌های دشتستان، تنگستان، دشتی، بوشهر و جم وجود دارد که به اصلاح بستر باغ و عملیات نوسازی و بهسازی نیاز دارند.

وی با بیان اینکه مدیریت باغات درجه ۲ خرما ضعیف است و برخی از نخل‌ها تکریب نشده‌اند گفت: همین امر عاملی برای ایجاد آفت‌ها شده، بنابراین بهبود سازی و بهینه کردن شرایط باغ برای رسیدن به عملکرد بالاتر الزامی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان تغذیه نخیلات، هرس، تکریب، آرایش و تنک کردن نخیلات و پوشش‌دهی خوشه خرما را یکی از برنامه‌های مهم در مدیریت نخل‌ها دانست و تأکید کرد: حمایت از کشاورزان و رفع مسائل و موانع در جهش تولید مورد توجه ویژه قرار دارد.

توکلی پایش مستمر بررسی وضعیت آفت قرنطینه‌ای سوسک سر خرطومی حنایی در نخیلات استان را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: ردیابی و پایش روزانه نخیلات توسط کارشناسان در حال اجراست و آموزش و توصیه‌های لازم به بهره‌برداران ارائه می‌شود.

وی از کشاورزان خواست ضمن پایش مداوم درختان نخل و عمل به هشدار‌ها و توصیه‌های کارشناسان این سازمان، در صورت مشاهده علائم خسارت آفت با مشورت کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی نسبت به مدیریت اصولی کنترل آفت اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • اختتامیه ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری -بوشهر
  • جشنواره ملی روستایی ـ عشایری در ۸ روستا برگزار می‌شود
  • هرس و تکریب نخلستان‌های استان بوشهر با ۹ میلیارد ریال
  • جامعه نیازمند بهره‌گیری از سیره عملی شهید مطهری است
  • تأکید عراق بر پایبندی به توافق امنیتی با ایران
  • معلم عشایری که پدرانه مشق علم و ادب می‌کند
  • ظرفیت تمامی ادارات برای کاهش فقر در جامعه به کار گرفته شود
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • هاشمی: حق پخش حق ورزش است، باید به ورزش داده شود/ هر باشگاهی برای تغییر نام باید مسیر قانونی را طی کند
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه