Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@16:36:00 GMT

تکنوازی سعودی در سمفونی مرگ کودکان یمن

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۶۱۶۴۷

تکنوازی سعودی در سمفونی مرگ کودکان یمن

تهران- ایرنا- گسترش گرسنگی، بیماری و مرگ بر اثر یورش های مکرر و اقدام ائتلاف سعودی در محاصره سرزمینی یمن، این کشور را به هولناک ترین عرصه جغرافیایی جهان برای کودکان مبدل ساخته است.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، با گذشت چند هفته از محاصره همه جانبه یمن از سوی نیروهای ائتلاف سعودی، نگرانی از تشدید فجایع انسانی در یمن، برخی نهادهای بین المللی را نیز به شکستن سکوت سی و دوماهه در برابر جنایات نیروهای متجاوز ائتلاف مجبور ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در یکی از تازه ترین اظهارنظرها، مدیر منطقه ‌ای صندوق کودکان سازمان ملل متحد «یونیسف» در خاورمیانه و شمال آفریقا، روز یکشنبه (پنجم آذر) در پایتخت اردن با اشاره به نیاز 11 میلیون کودک یمنی به کمک های فوری اعلام کرد، 2 میلیون نفر از آنان از سوءتغذیه شدید رنج می برند و با گرسنگی و مرگ دست و پنجه نرم می کنند.
وضعیت وخیم یمنی ها به ویژه کودکان این کشور پس از حملات ائتلاف سعودی بارها موضوع هشدار نهادهای بین المللی قرار گرفته است. این در حالی است که جامعه بین المللی و قدرت های جهانی در برابر عملیات تجاوزکارانه این ائتلاف و منشاء فجایع انسانی یمن اقدامی به عمل نیاورده و کشورهایی چون آمریکا تلویحا از جنایات سعودی ها حمایت کرده اند.

** یمن در چنبره آتش، گرسنگی و وبا
کشتار و آوارگی هزاران نفر از مردم یمن مهمترین پیامد عملیات نظامی عربستان و چند کشور متحد ریاض در حمله به یمن بوده است؛ عملیاتی که به بهانه بازگرداندن رئیس جمهوری مستعفی و متواری این کشور به قدرت از اوایل فروردین سال 94 آغاز شد.
عربستان به بهانه جلوگیری از دسترسی ارتش یمن، نیروهای مقاومت مردمی «انصارالله» و همپیمانان آن به تسلیحات، به صورت متناوب این کشور را تحت محاصره قرار داده است؛ محاصره ای که پس از حمله موشکی یمنی ها به فرودگاه ریاض در اواسط ماه گذشته تنگتر شد و سعودی ها مانع ورود محموله های بشردوستانه غذا و دارو به یمن شدند.
این وضعیت اوضاع سخت تری را برای مردم یمن پدید آورد. تا پیش از این محاصره، سازمان ملل اعلام کرده بود 20 میلیون یمنی نیازمند کمک هستند و هفت میلیون نفر از آنان در معرض قحطی و گرسنگی مطلق قرار دارند.
در این میان، کودکان یمنی با شرایط هولناک تری دست و پنجه نرم می کنند چرا که بیماری وبا نیز بر مصائب آنان افزوده و غالبا خردسالان گرسنه را قربانی می سازد. بر اساس اعلام یونیسف، هر10 دقیقه یک کودک یمنی بر اثر بیماری های مسری به ویژه وبا جان خود را از دست می دهد.
علاوه بر نهاد یونیسف، فعالان صلیب سرخ جهانی در یمن از اوضاع مردم و کودکان این کشور ابراز نگرانی می کنند. چند روز پیش سخنگوی صلیب سرخ در یمن با بیان اینکه 80 درصد مردم این کشور چشم انتظار کمک های بین المللی هستند، گفت آنان حتی برای تامین آب آشامیدنی به شکلی جدی در مضیقه اند.
پیش از این، «مارک لوکاک» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انسان دوستانه در واکنش به محاصره یمن از سوی سعودی ها هشدار داده بود ادامه اوضاع سبب خواهد شد بزرگترین قحطی چند دهه اخیر به وقوع پیوسته و میلیون ها نفر جان خود را از دست بدهند.
بنابر اعلان مقامات سازمان ملل، جنگ یمن تا همین جای کار نزدیک به 9 هزار نفر را قربانی ساخته که 60 درصد آنان غیرنظامی بوده اند. افزون بر این، پنجاه هزار نفر در این حملات صدمه دیده اند و جمعیتی چندصدهزار نفری نیز خانه و سرپناه خود را ترک کرده و آواره شده اند.
همچنان که اشاره شد، گرسنگی، نبود امکانات بهداشتی، دارو و تجهیزات پزشکی بیماری های بسیاری را به جان مردم یمن انداخته است. اواسط تابستان امسال روزنامه انگلیسی «گاردین» اعلام کرد تا پایان ماه آوریل (اوایل اردیبهشت ماه) روزانه هفت هزار مبتلا به وبا شناسایی شده و هزاران تن از مبتلایان جان خود را از دست داده اند. اوایل مهرماه نیز موسسه خیریه «آکسفام» پیش بینی کرد شمار مبتلایان به وبا در ابتدای آذرماه از مرز یک میلیون نفر بگذرد.
به این ترتیب، مردم یمن علاوه بر بمباران مکرر هواپیماهای ائتلاف، به واسطه محاصره شدید هدف قتل عام سعودی ها قرار گرفته اند و سازمان های بین المللی نیز جز هشدار، ابراز نگرانی و کمک های بشردوستانه محدود واکنشی دیگر بروز نداده اند.

** سعودی؛ رژیمی کودک کش
تکان دهنده ترین صحنه هایی که طی نزدیک به سه سال اخیر از یمن مخابره شده مربوط به کودکانی است که زیر بمباران شدید هواپیماهای ائتلاف به شکلی فجیع جان خود را از دست داده اند یا به دلیل سوء تغذیه شدید آرام آرام جان می بازند.
این شرایط سبب شد تا نهادهای خاموش بین المللی به شکلی حداقلی واکنش نشان داده و عربستان را به دلیل حمله به بیمارستان ها و مدارس در فهرست سیاه کشتار کودکان قرار دهند. نماینده عربستان اما در واکنش به گزارش اواسط مهرماه این سازمان ملل، آن را گمراه کننده خواند.
بیش از یک سال پیش از آن یعنی در خردادماه 95 سعودی ها توانسته بودند با تهدید قطع کمک های خود به سازمان ملل، نام خود را از فهرست سیاه کشتار کودکان حذف کنند.

** ایران و تلاش مستمر دیپلماتیک برای پایان آلام مردم یمن
وضعیت بحرانی کشور و مردم یمن سبب شده تا طی سال های اخیر دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی مساعی خود را برای خاتمه اوضاع مرگبار این کشور به کار بندد. از جمله وزیر امور خارجه بارها با نگارش نامه هایی خطاب به دبیران کل سازمان ملل خواستار مداخله فوری این سازمان شده است.
در آخرین اقدام، «محمدجواد ظریف» در نامه ای که متن آن 22 آبان ماه در اختیار رسانه ها قرار گرفت، از «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل خواست تا از امکانات این سازمان و جامعه جهانی برای پایان جنگ یمن بهره جوید.
ظریف با یادآوری مصائب مردم یمن، خواستار برقراری آتش بس فوری و دسترسی آزاد آنان به مواد غذایی و دارویی شد. وزیر امور خارجه راه نهایی خروج از بحران را گفت وگوهای ملی و در نهایت تشکیل دولت فراگیر ملی دانست؛ هدفی که تاکنون سعودی ها از تحقق آن جلوگیری کرده و کوشیده اند چند دور مذاکرات صلح را زیر بمباران های شدید جنگنده های ائتلاف به صورت یکجانبه به سود خود به پایان برسانند.
یمن اکنون نیازمند عاجل ترین اقدام نهادهای بین المللی به ویژه سازمان های حامی حقوق کودکان است تا با توقف سه سال جنگ و تجاوزگری عربستان، مانعی پیش روی وقوع فاجعه انسانی مهیب قرار گیرد.

پژوهشم**9279** 1601**خبرنگار: سیدمحمد موسی کاظمی**انتشار: شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۱۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی کودکان گل فروش در حاشیه بهشت زهرا (س)

حسین اخگر پور سرپرست شهرداری منطقه ۱۹ گفت: صبح امروز پنج شنبه سیزدهم اردیبهشت ماه، طرح ساماندهی کودکان گل فروش در حاشیه بزرگراه شهید هاشمی و مسیر‌های منتهی به بهشت زهرا (س) با مشارکت یگان اجراییات شهرداری تهران، کلانتری ۱۷۱، اداره کل بهزیستی شهر تهران، پلیس راهور، سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران، مرکز رصد و پایش آسیب‌های اجتماعی و سازمان بهشت زهرا (س) انجام شد.

وی افزود: با توجه به اینکه محور شهید هاشمی از بزرگراه‌های پر تردد و از مسیر‌های منتهی به بهشت زهرا (س) محسوب می‌شود اغلب کودکان کار در حاشیه این محور و در غرفه‌ها مشغول فروش گل هستند.

وی ادامه داد: به منظور جلوگیری از سوء استفاده از کودکان، احتمال خطر تصادف آنها و ایمنی ترافیکی در حاشیه بزرگراه در قالب طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی ۶۳ کودک مشغول به کار در غرفه‌ها توسط مددکاران سازمان بهزیستی جذب و به منظور ساماندهی جمع آوری شدند.

به گفته این مسئول، شناسایی سر شبکه‌های به کارگیری کودکان در حاشیه این محور و بهشت زهرا (س) در دستور کار قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • بهره برداری از ۱۱۰۰ مسکن ویژه محرومان به همت بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • ساماندهی کودکان گل‌فروش در مسیر بهشت‌زهرا
  • ساماندهی کودکان گل فروش در حاشیه بهشت زهرا (س)
  • افزایش نگرانی اسرائیل از قرار گرفتن در لیست سیاه سازمان ملل
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال